Soorten spaarrekeningen

Een uitgebreide kennismaking met de verschillende soorten spaarrekeningen.

Inleiding – soorten spaarrekeningen

Wanneer u vandaag de dag op zoek gaat naar eenvoudige mogelijkheden om geld te sparen zult u merken dat er verschillende soorten spaarrekeningen voor handen zijn. Alvorens een spaarrekening af te sluiten is het dan ook altijd interessant om u even te verdiepen in de verschillende mogelijkheden die aangeboden worden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een gewone spaarrekening met hoge basisrente af te sluiten, maar u kunt ook gaan voor een getrouwheidsspaarrekening waarbij de getrouwheidspremie de hoogste rente vertegenwoordigd. Welk soort spaarrekening u uiteindelijk zult verkiezen is sterk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

Welke soorten spaarrekeningen bestaan er?

Naast de klassieke en online spaarrekening onderscheiden we ook twee soorten spaarrekeningen. In eerste instantie is er de gewone spaarrekening zoals we deze allemaal kennen. Deze spaarrekening is geschikt voor iedere spaarder en biedt u een interessante basisrente die wordt aangevuld met een kleine getrouwheidspremie. Wanneer u deze spaarrekening zou vergelijken met de zogenaamde getrouwheidsspaarrekening wordt al snel duidelijk dat u bij de gewone spaarrekening over meer vrijheid beschikt. Zelfs wanneer u een stukje van uw spaargeld opvraagt blijft de belangrijkste rente behouden. Bij een getrouwheidsspaarrekening is de hoogste rente de getrouwheidspremie. Vraagt u dan een stukje van uw spaargeld op, dan verliest u met andere woorden de belangrijkste en meest winstgevende rente.

Welke invloed heeft een online spaarrekening op mijn rente?

Eigenlijk is er nog een ander soort spaarrekening. Sinds enkele jaren hebben bepaalde banken er immers voor gekozen om een online of internet spaarrekening in het leven te roepen. Deze spaarrekening beschikt doorgaans over een hogere algemene rente dan de gewone klassieke spaarrekening. Ook bij de online spaarrekening heeft u de keuze uit een spaarrekening met een hoge basisrente of een hoge getrouwheidspremie. Ook voor deze vorm van spaarrekening geldt dat u vooraf moet proberen uit te maken of u van plan bent om uw geld minimum 12 maanden op een spaarrekening te laten staan of niet. Denkt u dat dit niet haalbaar is, dan wordt het zoals eerder reeds aangegeven aangeraden om uw spaargeld op een spaarrekening met hoge basisrente te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *